Не пропуштај

Нашата веб-страница користи колачиња за статистичка анализа и за подобрување на корисничкото искуство. За повеќе информации, прочитајте ја нашата Политика за приватност и Известување за приватност на податоци.

Дали се согласувате со овие услови?

x
x

Побарајте видео презентација тука!

Партнер за секаква работа

Големина за секоја работа

Toyota ваш сервис

Избор на боја

Arctic White

Опрема

Ниво на опременост Proace Van

(Стандардна опрема)

 • Антиблокирачки спирачки систем со Електронска распределба на силата на сопирање (ABS+EBD)
 • Система за контрола на стабилноста на возилото во свиоци (VSC)
 • Воздушно перниче за возач
 • Седиште за 2 патници до возачот
 • Воздушни перничиња за патниците
 • Автоматиски дневни светла (DRL)
 • Пиротехнички заштитни ремени со автоматско зајакнување на оптеретувањето и регулирање по височина
 • Серво управувач
 • Регулирање на управувачот по височина и длабочина
 • Темпомат + Ограничувач на брзината (Cruise Control + Speed Limiter)
 • Електрични и греени странични ретровизори
 • Клима уред
 • Халогени фарови со регулирање на височината
 • Потпирач за рака на возачкото седиште
 • Регулација на потпирачи за глава на сите места
 • Мануелно регулирање на седиштето на возачот по должина
 • Место за предмети на арматурната табла
 • Звучна сигнализација за заборавени светла
 • Звучна сигнализација за забравен контактен клуч
 • 3 изводи за 12V - еден на таблата и еден во оставата и еден во товарниот простор
 • Осветлена остава за предмети со поклопец
 • Остава за предмети со поклопец
 • Монохроматски екран на инструменталната табла
 • Простор за складирање на предмети над предното стакло
 • Текстилен тапацир во сива боја
 • Место за шише во џебовите на вратите
 • Алки за прицврстување на товарот во товарниот простор
 • Дигитален часовник
 • Централно заклучување со далечинско управување
 • Еден клуч со преклопување и далечинско + еден обичен клуч
 • Бришачи со променлив интервал
 • Десна лизгачка врата на товарниот простор без прозорци
 • Браници, рачки на вратите и ретровизори во црна боја
 • Посебен товарен простор, одделен од патничкиот простор со метален ѕид
 • Две задни врати за товарниот простор без прозорци, со отварање на 1800
 • Гуми со димензија 215/65 R16С со челични бандажи
 • Стандардна резервна гума, монтирана под подот на товарниот дел
 • Одделно отклучување/заклучување на вратите за товарење
 • Bluetooth поврзување и USB приклучок на аудиосистемот
 • Вграден аудиосистем со радио, 4 звучници и команди на волан

Спецификации

 

Технички карактеристики 1.5 D/100 к.с. 2.0 D/120 к.с. 2.0 D/150 к.с.
Работна зафатнина на моторот (cmᶾ) 1499 1997 1997
Максимална моќност (к.с. при об./мин) 100/3500 120/4000 150/4000 
Максимален вртежен момент (Њм при об./мин) 270/1600-2250 340/2000 370/2000-2500 
Трансмисија (мануелна) 6-брзини 6-брзини 6-брзини 
Максимална брзина (км/ч) 160 165 170 
Забрзување (0 - 100 kм/ч) 13.5s 13.3s 11.0 
Потрошувачка (комбинирано)** (l/100 km) 5.2 5.3 5.5 
Емисии CO2** (комбинирано) (г / км) 137 139 145 
Обем на резервоарот (литри) 70 70 70 
Еколошка норма (стандард) EURO 6.2 EURO 6.2 EURO 6.2 

Потрошувачката на гориво и емисија на CO2 се мери во контролирана средина, во согласност со барањата на Европските закони публикувани од Европската комисија.
Вредностите на потрошувачката на гориво и емисијата на CО2 од вашето возило може да варираат во однос на горе презентираните.
Стилот на возење како и други фактори (како што се условите на патот, прометот на возила, состојбата на возилото, инсталираната опрема, товар, број на патници ....) играат улога во утврдување на портошувачката на гориво и емисијата на CO2.

 

Надворешни димензии (мм) Compact Medium Long
Должина 4606 4956 5308
Ширина 1920 1920 1920
Висина 1905 1890 1890
Меѓуоскино растојание 2925 3275 3275
Преден трап 1627 1627 1627
Заден трап 1600 1600 1600
Преден превес 881 881 881
Заден превес 803 803 1153
Клиренс (одвоеност од земја) 150 150 150
Максимален клиренс (одвоеност од земја) 175 175 175

 

Маневрирање (м) Compact Medium Long
Радиус на вртење 11.3 12.4 12.4

 

Димензии на товарниот простор (мм) Compact Medium Long
Должина на под 2162 2512 2862
Максимална висина на товар 1397 1397 1397
Максимална висина на товар 1628 1628 1628
Максимална широчина на товар меѓу калниците 1258 1258 1258
Висина на товарен раб 545/626 544/613 600/633
Висина на лизгачка врата 1238 1241 1241
Ширина на лизгачка врата 745 935 935
Висина на задните врати 1220 1220 1220
Ширина на задните врати 1282 1282 1282

 

Волумен на товарниот простор Compact Medium Long
Општ обем во куб. м. 4.6 5.3 6.1
Број на европалети 2 3 3

 

Тежина и способност за влечење (кг) Compact Medium Long
Корисен товар 1100 1100 1200/1360
Споосбност за влечење (мин/макс) 1800/2500 1800/2500 1800/2500

Галерија