Нашата веб-страница користи колачиња за статистичка анализа и за подобрување на корисничкото искуство. Продолжувајќи да ја користите нашата страница, Вие се согласувате со овие услови. За повеќе информации, прочитајте ја нашата Политика за приватност.

x
x

Гаранција

Уживајте во Вашата Toyota - изградена околу човекот

Во Toyota, наш врвен приоритет секогаш биле нашите клиенти. Се надеваме дека Вашата Toyota е важен дел од Вашиот живот, нешто од што зависите секој ден.

Затоа ние сме посветени на градење возила до највисоките стандарди, кои непрекинато ќе ги задоволуваат Вашите барања, година по година.

Нашата одлична гаранциска покриеност е нашиот начин да застанеме над доверливоста на нашите производи. Ние вака гледаме на неа: нашата комплетна посветеност на квалитетот, здравјето и безбедноста на Вашата Toyota е најголемиот придонес кој може да го направиме за Вашата добросостојба, нашиот клиент. Затоа ние велиме дека Вашата Toyota е „изградена од човекот“ и ние сме убедени, како што Вие треба да бидете, дека Вашата Toyota ќе Ви овозможи многу години да уживате во возењето.

 

Гаранција од производителот    3 години / 100.000 км*1
Продолжена гаранција    3 години / 100.000 км*1
Површинска корозија/боја    3 години
Компоненти од хибридниот погон    6 години км*2
Перфорација од корозија    12 години
Хибридна батерија    5 години/100.000 км*3
     
    *1 - Што побрзо истече
*2 - Prius, Yaris Hybrid, Auris Hybrid, RAV4 Hybrid
*3 - Програмата на бесплатна грижа за хибридната батерија му овозможува на клиентот по истекот на фабричката гаранција на батеријата (5 години/100.000 Км) и понатаму да продолжи со релаксирачко возење без грижа за можноста од настанување на било каков проблем со хибридната батерија. Со оваа програма гаранцијата на батеријата се продолжува за уште 5 дополнителни години односно дополнителни 75.000 Км (што попрво дојде). Препорачливо е првата проверка опфатена со “10 годишната бесплатна грижа за батеријата” да се направи пред истекот на фабричката гаранција на батеријата( 4 години/85.000 Км), на пр. последниот месец пред истекот на фабричката гаранција.