Не пропуштај

Квалитетот на вашето искуство зависи од вашиот избор

Toyota Авто Центар Дооел користи колачиња или технологии за следење, кои со ваша согласност може да се инсталираат на вашиот уред за следните цели: подобрување на искуството при посета на нашата страница, статистика за посетеност, прикажување персонализирани реклами при посета на партнерски страници и мерење на нивното влијание, користење на податоци за геолокација, за да ви понудиме можности во врска со социјални медиуми. За повеќе информации за нашата политика за колачиња, прочитајте ја нашата Политика и поставки за „колачиња”.

Со кликнување на копчето „Прифаќам “ подолу, се согласувате со користење на колачиња за горенаведените цели. За управување со параметрите за колачиња, кликнете овде: „Управување со моите колачиња”. Некои колачиња се строго неопходни за правилно функционирање на страницата и нашите услуги и се инсталираат автоматски.

Можете да ги контролирате и/или бришете колачињата како што сакате - можете да ги избришете сите колачиња кои се веќе на вашиот компјутер и можете да ги поставите повеќето прелистувачи да спречуваат нивно поставување. Меѓутоа, ако го направите ова, можеби ќе треба рачно да приспособувате некои параметри секогаш кога ќе посетувате локација и некои услуги и функционалности можеби нема да работат. За да ги одбиете колачињата отворете го полето „Управување со моите колачиња.

TOYOTA „КОЛАЧИЊА“

Како и повеќето веб-страници, така и ние користиме „колачиња” за да понудиме максимално задоволство од нашата веб-страница, нудејќи ја најдобрата можна услуга. Нашите „колачиња” ни овозможуваат да го персонализираме Вашето интернет искуство на нашата веб-страница и да чуваме и пренесуваме информации од страница на страница.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ФУНКЦИОНАЛНОСТ

На веб-страницата се користат функционални „колачиња” за зачувување на Вашите податоци за најава при следната посета. Исто така овие „колачиња” се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство со зачувување на одредени Ваши одлуки, на пр.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ПЕРФОРМАНС

На веб-страницата се користат колачиња за перформанс, за подобрување услугата што ја нудиме преку Интернет, користејќи аналитички софтвер, pop-up прозорци со истражувања или покана за тест возење и понуди за сеопфатно следење на ефективноста и нормалното функционирање на нашите веб-страници.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ТАРГЕТИРАЊЕ

Со цел да се активира целосната практична придобивка од нашата веб-страница, овие колачиња се користат за водење регистар на страниците што сте ги посетиле на нашата веб-страница или за да ви бидат обезбедени дополнителни услуги како на пример „најблискиот овластен дилер на Toyota”. Ова може да доведе до насочени таргетирани реклами кога посетувате други страници освен оние на Toyota. Овие „колачиња” се опционални и треба изречно да бидат прифатени од Вас во банерот за „колачиња” или во дијалогот за поставки во горниот дел на оваа страница.

„КОЛАЧИЊА“ ОД СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Овие колачиња се користат за услуги на социјалните мрежи.

СТРОГО НЕОПХОДНИ „КОЛАЧИЊА“

Овие колачиња се користат за активирање на основните функции на веб-страницата и за подобрување на нејзината безбедност. Без овие „колачиња”, нашите услуги може да не функционираат правилно. Тие не можат да бидат деактивирани на оваа веб-страница. Генерално, можете да ги оневозможите „колачињата” во секое време во вашиот прелистувач, но тоа ќе го спречи правилното функционирање на веб-страницата.

x
x

 

Ние во Toyota сме максимално посветени да обезбедиме оптимално и безбедно работење на Вашето возило во текот на неговиот животен век. Повремено, може да има потреба од сервисирање или замена на дел или компонента на Вашето возило што се однесува на неговото безбедно работење.

Вонредната сервисна проверка вообичаено ја иницира производителот за да одговори на потенцијалната загриженост за безбедноста на производот. Може да се отповикаат сите видови производи, како што се храна, играчки, електрични производи и алати. Секоја година, милиони автомобили се повикуваат на вонредна сервисна проверка од многу производители поради различни причини. Toyota не е исклучок. Ние се грижиме за безбедноста на нашите клиенти и затоа се стремиме да ги спроведеме сите вондедни сервисни проверки што е можно побрзо и поефикасно.

 

Сопствениците на автомобили ќе бидат известени со писмо или телефонски повик од страна на овластениот Toyota сервисен центар.

 

Јавете се или посетете го овластениот Toyota сервисен центар за да добиете дополнителни информации и за да го закажете Вашиот термин за вонредна сервисна проверка.

 

Возилата кои се повикуваат на вонредни сервисни проверки многу ретко се со препорака да престанат да се управуваат. Доколку Toyota треба да Ве советува да престанете да го возите Вашиот автомобил, ние директно ќе Ве контактираме за да Ве информираме за истото.

 

Не, услугите/поправките поврзани со вонредните сервисни проверки се бесплатни.

 

Тоа зависи од моделот и природата на вонредната проверка. Вашиот Toyota сервисен советник ќе Ве извести за времето потребно  да се заврши работата на Вашето возило. Доколку се појават непредвидени ситуации, поправката може да потрае подолго од планираното, но Вашиот Toyota сервисен советник ќе Ве информира доколку тоа се случи.

 

Ви препорачуваме да реагирате веднаш штом ќе бидете информирани дека Вашиот автомобил е дел од вонредна сервисна проверка за да го намалите потенцијалниот ризик што е можно побрзо.

 

Не, нема. Постојат многу независни студии кои заклучија дека вонредните сервисни проверки немаат речиси никакво влијание врз стапките на амортизација на возилата.

 

Да, можете, но мора да го известите новиот сопственик дека возилото е предмет на вонредна сервисна проверка.

 

Ве молиме известете го овластениот Toyota сервисен центар дека повеќе не го поседувате возилото.

 

За сите дополнителни информации обратете се на:

Тел: 02/ 30 88 840

E-mail: info@toyota.com.mk