Не пропуштај

Квалитетот на вашето искуство зависи од вашиот избор

Toyota Авто Центар Дооел користи колачиња или технологии за следење, кои со ваша согласност може да се инсталираат на вашиот уред за следните цели: подобрување на искуството при посета на нашата страница, статистика за посетеност, прикажување персонализирани реклами при посета на партнерски страници и мерење на нивното влијание, користење на податоци за геолокација, за да ви понудиме можности во врска со социјални медиуми. За повеќе информации за нашата политика за колачиња, прочитајте ја нашата Политика и поставки за „колачиња”.

Со кликнување на копчето „Прифаќам “ подолу, се согласувате со користење на колачиња за горенаведените цели. За управување со параметрите за колачиња, кликнете овде: „Управување со моите колачиња”. Некои колачиња се строго неопходни за правилно функционирање на страницата и нашите услуги и се инсталираат автоматски.

Можете да ги контролирате и/или бришете колачињата како што сакате - можете да ги избришете сите колачиња кои се веќе на вашиот компјутер и можете да ги поставите повеќето прелистувачи да спречуваат нивно поставување. Меѓутоа, ако го направите ова, можеби ќе треба рачно да приспособувате некои параметри секогаш кога ќе посетувате локација и некои услуги и функционалности можеби нема да работат. За да ги одбиете колачињата отворете го полето „Управување со моите колачиња.

TOYOTA „КОЛАЧИЊА“

Како и повеќето веб-страници, така и ние користиме „колачиња” за да понудиме максимално задоволство од нашата веб-страница, нудејќи ја најдобрата можна услуга. Нашите „колачиња” ни овозможуваат да го персонализираме Вашето интернет искуство на нашата веб-страница и да чуваме и пренесуваме информации од страница на страница.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ФУНКЦИОНАЛНОСТ

На веб-страницата се користат функционални „колачиња” за зачувување на Вашите податоци за најава при следната посета. Исто така овие „колачиња” се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство со зачувување на одредени Ваши одлуки, на пр.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ПЕРФОРМАНС

На веб-страницата се користат колачиња за перформанс, за подобрување услугата што ја нудиме преку Интернет, користејќи аналитички софтвер, pop-up прозорци со истражувања или покана за тест возење и понуди за сеопфатно следење на ефективноста и нормалното функционирање на нашите веб-страници.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ТАРГЕТИРАЊЕ

Со цел да се активира целосната практична придобивка од нашата веб-страница, овие колачиња се користат за водење регистар на страниците што сте ги посетиле на нашата веб-страница или за да ви бидат обезбедени дополнителни услуги како на пример „најблискиот овластен дилер на Toyota”. Ова може да доведе до насочени таргетирани реклами кога посетувате други страници освен оние на Toyota. Овие „колачиња” се опционални и треба изречно да бидат прифатени од Вас во банерот за „колачиња” или во дијалогот за поставки во горниот дел на оваа страница.

„КОЛАЧИЊА“ ОД СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Овие колачиња се користат за услуги на социјалните мрежи.

СТРОГО НЕОПХОДНИ „КОЛАЧИЊА“

Овие колачиња се користат за активирање на основните функции на веб-страницата и за подобрување на нејзината безбедност. Без овие „колачиња”, нашите услуги може да не функционираат правилно. Тие не можат да бидат деактивирани на оваа веб-страница. Генерално, можете да ги оневозможите „колачињата” во секое време во вашиот прелистувач, но тоа ќе го спречи правилното функционирање на веб-страницата.

x
x

 

Важноста на TOYOTA HYBRID HEALTH CHECK за Вашето хибридно возило.

 

Погонскиот систем Hybrid Synergy Drive во Вашата Toyota ја комбинира моќта на бензинскиот мотор со електричен мотор (еден или два) за да Ви овозможи исклучителна ефикасност на потрошувачката на горивото и непречено, тивко возење.

 

Искуствата на сопствениците на хибридни возила кажуваат дека хибридниот систем е едноставен за користење и е многу доверлив, но како и секоја друга технологија така и на оваа технологија и треба стручност за да се одржи во врвна состојба.

 

Toyota Hybrid Health Check е најдобриот начин да се обезбедат и одржат оптималните перформанси на Вашето  хибридно возило.

 

Оваа проверка вклучува серија специјалистички прегледи:

 

  1. Дијагностика на хибридниот систем и проверка на дијагностички грешки на хибридниот систем

 

  1. Проверка на состојбата на хибридната батерија на возилото. Оваа батерија е одвоена од батеријата за стартување од 12 V што се користи за палење на моторот. Се проверува :

 

  1. Проверка на изолациите на хибридната батерија

 

  1. Проверка и потврдување на потрошувачката на гориво на автомобилот, за да се осигура дека бензинскиот мотор и електричните мотори работат во хармонија.

 

  1. Проверка на компонентите за ладење на хибридниот систем , за да се осигураме дека системот работи на оптимална температура. Се проверува :

 

 

Техничарите кои ги вршат овие проверки се обучени експерти во сите аспекти на хибридната технологија.

 

На крајот од проверката, нашите сервисни советници ќе Ви ги објаснат резултатите од тестот јасно и едноставно, и ќе Ви помогнат целосно да ја разберете состојбата на Вашиот Toyota хибриден автомобил.

 

Исто така, ќе Ви биде даден опсежен писмен извештај (сертификат) кој ќе Ви ги обезбеди деталните информации од проверката на возилото.

 

Со Hybrid Health Check ја продолжувате гаранцијата на хибридна батерија на Вашето возило за 1 година или до следната сервисна проверка (што настапи прво), и така се до 10-тата година на старост на Вашето возило или 200.000 изминати километри.  

 

За сите дополнителни информации побарајте не на:

 

Тел. 02/ 30 88 840

E-mail: info@toyota.com.mk