Не пропуштај

Квалитетот на вашето искуство зависи од вашиот избор

Toyota Авто Центар Дооел користи колачиња или технологии за следење, кои со ваша согласност може да се инсталираат на вашиот уред за следните цели: подобрување на искуството при посета на нашата страница, статистика за посетеност, прикажување персонализирани реклами при посета на партнерски страници и мерење на нивното влијание, користење на податоци за геолокација, за да ви понудиме можности во врска со социјални медиуми. За повеќе информации за нашата политика за колачиња, прочитајте ја нашата Политика и поставки за „колачиња”.

Со кликнување на копчето „Прифаќам “ подолу, се согласувате со користење на колачиња за горенаведените цели. За управување со параметрите за колачиња, кликнете овде: „Управување со моите колачиња”. Некои колачиња се строго неопходни за правилно функционирање на страницата и нашите услуги и се инсталираат автоматски.

Можете да ги контролирате и/или бришете колачињата како што сакате - можете да ги избришете сите колачиња кои се веќе на вашиот компјутер и можете да ги поставите повеќето прелистувачи да спречуваат нивно поставување. Меѓутоа, ако го направите ова, можеби ќе треба рачно да приспособувате некои параметри секогаш кога ќе посетувате локација и некои услуги и функционалности можеби нема да работат. За да ги одбиете колачињата отворете го полето „Управување со моите колачиња.

TOYOTA „КОЛАЧИЊА“

Како и повеќето веб-страници, така и ние користиме „колачиња” за да понудиме максимално задоволство од нашата веб-страница, нудејќи ја најдобрата можна услуга. Нашите „колачиња” ни овозможуваат да го персонализираме Вашето интернет искуство на нашата веб-страница и да чуваме и пренесуваме информации од страница на страница.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ФУНКЦИОНАЛНОСТ

На веб-страницата се користат функционални „колачиња” за зачувување на Вашите податоци за најава при следната посета. Исто така овие „колачиња” се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство со зачувување на одредени Ваши одлуки, на пр.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ПЕРФОРМАНС

На веб-страницата се користат колачиња за перформанс, за подобрување услугата што ја нудиме преку Интернет, користејќи аналитички софтвер, pop-up прозорци со истражувања или покана за тест возење и понуди за сеопфатно следење на ефективноста и нормалното функционирање на нашите веб-страници.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ТАРГЕТИРАЊЕ

Со цел да се активира целосната практична придобивка од нашата веб-страница, овие колачиња се користат за водење регистар на страниците што сте ги посетиле на нашата веб-страница или за да ви бидат обезбедени дополнителни услуги како на пример „најблискиот овластен дилер на Toyota”. Ова може да доведе до насочени таргетирани реклами кога посетувате други страници освен оние на Toyota. Овие „колачиња” се опционални и треба изречно да бидат прифатени од Вас во банерот за „колачиња” или во дијалогот за поставки во горниот дел на оваа страница.

„КОЛАЧИЊА“ ОД СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Овие колачиња се користат за услуги на социјалните мрежи.

СТРОГО НЕОПХОДНИ „КОЛАЧИЊА“

Овие колачиња се користат за активирање на основните функции на веб-страницата и за подобрување на нејзината безбедност. Без овие „колачиња”, нашите услуги може да не функционираат правилно. Тие не можат да бидат деактивирани на оваа веб-страница. Генерално, можете да ги оневозможите „колачињата” во секое време во вашиот прелистувач, но тоа ќе го спречи правилното функционирање на веб-страницата.

x
x

Совети за безбедно патување

 

Вашите куфери се спакувани. Вашата рута на патување е веќе поставена. Но, колку е подготвен Вашиот автомобил за долгото патување што следи? Еве неколку совети за подготовка на Вашиот автомобил за да се осигурате дека ќе останете безбедни во Вашата нова авантура.

      1. ПРОВЕРЕТЕ ГИ ПНЕВМАТИЦИТЕ

Длабочината на шарата на пневматиците игра главна улога во безбедноста при контакт на воизилото со патот. Ако шарите на пневматиците Ви се истрошени, може да ја изгубите контролата над возилото, особено кога патот е влажен. Истрошените пневматици веднаш заменете ги со нови. Дополнително, задолжително проверете го притисокот во пневматиците.

 

  1. БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА СЕКОЕ СЦЕНАРИО

Со себе понесете резервен мобилен телефон и полнач, алат за итни случаи (на пр. фенерче, шрафцигери, клешти) и резервна гума. Не заборавајте ја торбичката за прва помош, противпожарниот апарат како и рефлектирачки предупредувачки триаголник за да бидете подготвени за секое сценарио.

 

  1. НАУЧЕТЕ КАКО ДА СМЕНИТЕ ОШТЕТЕН ПНЕВМАТИК

Одлично е да го имате резервниот пневматик во багажникот, но подобро е да знаете како да го смените! Погрижете се да ја имате соодветната опрема како што се дигалката и клучот за пневматици.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ ГИ СИТЕ ТЕЧНОСТИ ВО ВАШИОТ АВТОМОБИЛ

Проверете ги нивоата на маслото во моторот, течноста за ладење, течноста за сопирачките како и течноста за миење на ветробранското стакло за да не морате да правите непредвидени застанувања за сервисирање на патот.

 

  1. ОСИГУРАЈТЕ СЕ ДЕКА СИТЕ СВЕТЛА РАБОТАТ

Вклучете го секое светло и видете дали функционира. Совет: ќе биде многу полесно и побрзо да имате пријател да ги проверува светлата додека Вие ги вклучувате.

 

  1. ИЗМИЈТЕ ГО АВТОМОБИЛОТ

Или, во најмала рака, измијте ги прозорците за да имате најдобра можна видливост. Можеби ќе сакате да ги смените и метличките на бришачите доколку се истрошени, особено ако оставаат дамки на прозорецот кога се вклучени.

 

  1.  ПРОВЕРЕТЕ ГО АКУМУЛАТОРОТ

Последното нешто што ви треба е акумулаторот да ви се истроши на половина пат. Запомнете, полесно е (и поевтино!) претходно да го проверите и замените акумулаторот отколку да повикате влечна служба доколку се соочите со непријатност на патот.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ ГО СИСТЕМОТ ЗА ЛАДЕЊЕ НА КАБИНАТА – ПРОСТОРОТ ЗА ПАТНИЦИ

Проверете ја состојбата на системот за ладење на кабината, неговата функционалност и интензитетот на ладење кој зависи од количината на фреон во системот како и состојбата на филтерот за полен.

 

  1. ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ ГИ ИМАТЕ СИТЕ ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ

Проверете дали возилото е регистрирано и дали имате осигурување за истото,обезбедете патничко осигурување за сите патници и не ги заборавајте патните исправи доколку патувате надвор од земјата.

 

Toyota Авто Центар Ви посакува пријатно и безбедно патување со Вашиот автомобил.