Не пропуштај

Квалитетот на вашето искуство зависи од вашиот избор

Toyota Авто Центар Дооел користи колачиња или технологии за следење, кои со ваша согласност може да се инсталираат на вашиот уред за следните цели: подобрување на искуството при посета на нашата страница, статистика за посетеност, прикажување персонализирани реклами при посета на партнерски страници и мерење на нивното влијание, користење на податоци за геолокација, за да ви понудиме можности во врска со социјални медиуми. За повеќе информации за нашата политика за колачиња, прочитајте ја нашата Политика и поставки за „колачиња”.

Со кликнување на копчето „Прифаќам “ подолу, се согласувате со користење на колачиња за горенаведените цели. За управување со параметрите за колачиња, кликнете овде: „Управување со моите колачиња”. Некои колачиња се строго неопходни за правилно функционирање на страницата и нашите услуги и се инсталираат автоматски.

Можете да ги контролирате и/или бришете колачињата како што сакате - можете да ги избришете сите колачиња кои се веќе на вашиот компјутер и можете да ги поставите повеќето прелистувачи да спречуваат нивно поставување. Меѓутоа, ако го направите ова, можеби ќе треба рачно да приспособувате некои параметри секогаш кога ќе посетувате локација и некои услуги и функционалности можеби нема да работат. За да ги одбиете колачињата отворете го полето „Управување со моите колачиња.

TOYOTA „КОЛАЧИЊА“

Како и повеќето веб-страници, така и ние користиме „колачиња” за да понудиме максимално задоволство од нашата веб-страница, нудејќи ја најдобрата можна услуга. Нашите „колачиња” ни овозможуваат да го персонализираме Вашето интернет искуство на нашата веб-страница и да чуваме и пренесуваме информации од страница на страница.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ФУНКЦИОНАЛНОСТ

На веб-страницата се користат функционални „колачиња” за зачувување на Вашите податоци за најава при следната посета. Исто така овие „колачиња” се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство со зачувување на одредени Ваши одлуки, на пр.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ПЕРФОРМАНС

На веб-страницата се користат колачиња за перформанс, за подобрување услугата што ја нудиме преку Интернет, користејќи аналитички софтвер, pop-up прозорци со истражувања или покана за тест возење и понуди за сеопфатно следење на ефективноста и нормалното функционирање на нашите веб-страници.

„КОЛАЧИЊА“ ЗА ТАРГЕТИРАЊЕ

Со цел да се активира целосната практична придобивка од нашата веб-страница, овие колачиња се користат за водење регистар на страниците што сте ги посетиле на нашата веб-страница или за да ви бидат обезбедени дополнителни услуги како на пример „најблискиот овластен дилер на Toyota”. Ова може да доведе до насочени таргетирани реклами кога посетувате други страници освен оние на Toyota. Овие „колачиња” се опционални и треба изречно да бидат прифатени од Вас во банерот за „колачиња” или во дијалогот за поставки во горниот дел на оваа страница.

„КОЛАЧИЊА“ ОД СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ

Овие колачиња се користат за услуги на социјалните мрежи.

СТРОГО НЕОПХОДНИ „КОЛАЧИЊА“

Овие колачиња се користат за активирање на основните функции на веб-страницата и за подобрување на нејзината безбедност. Без овие „колачиња”, нашите услуги може да не функционираат правилно. Тие не можат да бидат деактивирани на оваа веб-страница. Генерално, можете да ги оневозможите „колачињата” во секое време во вашиот прелистувач, но тоа ќе го спречи правилното функционирање на веб-страницата.

x
x

Што е Toyota Relax?

 

Toyota Relax е програма за продолжување на гаранцијата на Toyota возилата до 10-тата година или до изминати 185.000 километри.

 

Кои возила се опфатени со оваа програма?

 

Со оваа програма се опфатени сите возила кај кои е истечена фабричката гаранција, имаат изминато помалку од 185.000 киломтери и не се постари од 10 години. Овие услови важат за сите возила купени во Македонија, но и за сите увезени возила кои ги исполнуваат условите.

 

Како се активира продолжената гаранција Toyota Relax?

 

      а) За возила со редовна сервисна историја во Toyota Авто Центар:

 

  1. Да се закаже термин за редовно сервисно одржување на возилото
  2. Да се направи сервисирање и комплетна проверка на возилото согласно препораката од производителот и моменталната километража
  3. Доколку се утврди дека возилото нема технички проблеми, продолжената гаранција може да се активира веднаш
  4. Доколку се утврди одреден технички проблем, постои можност возилото да биде поправено и потоа да се активира продолжената гаранција

 

               б) За возила кои не се купени во Македонија и немаат редовна сервисна историја во Toyota Авто Центар:

 

  1. Да се закаже термин за редовно сервисно одржување на возилото
  2. Да се направи сервисирање и комплетна проверка на возилото согласно препораката од производителот и моменталната километража
  3. Доколку се утврди дека возилото нема технички проблеми, продолжената гаранција може да се активира веднаш но истата станува валидна по изминати 1.500 километри или 30 календарски денови од датумот на направениот редовен сервис
  4. Доколку се утврди одреден технички проблем, постои можност возилото да биде поправено и потоа да се активира продолжената гаранција

 

Колкава е важноста на активираната продолжена гаранција?

 

              Продолжената гаранција има важност од 1 календарска година или до следното периодично одржување на возилото, согласно препораките на производителот. Гаранцијата може да се продолжува при секое следно редовно одржување се до 10-тата година од старост на возилото, односно 185.000 изминати километри.

 

Колку чини продолжувањето на гаранцијата на возилото?

 

Цената за продолжување на гаранцијата изнесува 3,702 денари и истата се однесува за продолжување на гаранцијата од 1 година или до следниот редовен годишен сервис на возилото.

 

Кои се бенефитите од Toyota Relax?

 

Toyota Relax Ви овозможува да се чувствувате спокојни со Вашето возило и во годините што следат по истекот на фабричката гаранција на возилото, без да се грижите за скапите поправки и можните дефекти на возилото.

 

За повеќе информации во врска со Toyota Relax обратете се во овластениот Toyota сервисен центар, или јавете се на телефонскиот број 02/ 30 88 840.

Брзи Врски

Поврзете се со нас