Не пропуштај

Нашата веб-страница користи колачиња за статистичка анализа и за подобрување на корисничкото искуство. За повеќе информации, прочитајте ја нашата Политика за приватност и Известување за приватност на податоци.

Дали се согласувате со овие услови?

x
x

Побарајте видео презентација тука!

Избор на боја

Pure White (040)

Опрема

LIGHT

Бензин и хибрид

БЕЗБЕДНОСТ

 • ABS+EBD+BA системи за помош при сопирање
 • VSC Електронски систем за контрола на стабилноста на автомобилот
 • EPS Електрична серво прогресивна асистенција на воланот
 • 2 фронтални и 2 странични воздушни перници за возач и совозач
 • Можност за деактивација на совозачкото перниче за глава
 • Централна воздушна перница меѓу возач и совозач за страничен судир – единствена во сегментот
 • 2 воздушни завеси завеси напред/назад
 • Климатик – мануелен клима уред (автоматски кај Hybrid).
 • Аудио и визуелно предупредување за неврзан сигурносен ремен
 • Внатрешен ретровизор
 • (HAC) помош при тргнување на нагорнина
 • Вклучување на трепкачи при нагло сопирање за предупредување при можен судир
 • TPM Предупредување за намален притисок во пневматиците
 • Предни вентилирачки диск сопирачки
 • Задни диск сопирачки (само кај Хибрид)
 • Автоматски клима уред (само кај Хибрид)
 • Потпирач за раце напред (само кај Хибрид)
 • Електронска паркинг сопирачка (само кај Хибрид)

АУДИО, КОМУНИКАЦИИ И ИНФОРМАЦИИ

 • Мултимедија систем Toyota Touch® 2 сo 7" колор монитор чувствителен на допир со контроли на аудио системот и борд компјутерот
 • USB приклучок и Bluetooth поврзување
 • Аудио систем со 2 звучника
 • Смартфон интеграција со Android Auto и Apple CarPlay
 • Мулти-информациски 4.2“дисплеј меѓу инструментите зад воланот
 • Говорни команди
 • E-Call

НАДВОРЕШНОСТ

 • Бришач на задно стакло
 • Високо монтирано трето LED стоп светло,
 • Трепкачи на страничните надворешни ретровизори
 • Предни електрични, автоматски подигачи на стакла за возачот и совозачот
 • Eлектрично прилагодување и греење на надворешните ретровизори со куќишта во боја на каросеријата
 • Надворешни рачки за отворање на вратите во боја на каросеријата
 • Тонирани задни странични стакла
 • Челични бандаши со димензија на пневматици 185/65R15
 • Резервна гума со димензии 125/70d16

Достапни бои 040, 1F7, 1G3 & 209.

FANCY

(Дополнително опремување над нивото LIGHT)

Бензин и хибрид

ВНАТРЕШНОСТ

 • Fancy дезен на тапицирот
 • Кожен волан и кожна опшивка на рачката од менувач

АУДИО, КОМУНИКАЦИИ И ИНФОРМАЦИИ

 • Мултимедија систем Toyota Touch® 2 сo 8" колор монитор чувствителен на допир со контроли на аудио системот и борд компјутерот
 • Камера за паркирање - назад
 • 4 звучници

НАДВОРЕШНОСТ

 • Задни електрични, автоматски подигачи на стакла

Достапни бои 040, 1F7, 1G3, 209, 8W2, 8W7, 089, 6X1, 3T3.

CHIC

(Дополнително опремување над нивото FANCY)

Бензин и хибрид

НАДВОРЕШНОСТ

 • Автоматски предни бришачи
 • Светла за магла-напред
 • Акустично изолирано тонирано ветробранско стакло
 • Бандаши од лесна легура со димензии на пневматици 185/65R15

ВНАТРЕШНОСТ

 • Греење на предните седишта

АУДИО, КОМУНИКАЦИИ И ИНФОРМАЦИИ

 • 6 звучници

Достапни бои 040, 1F7, 1G3, 209, 8W2, 8W7, 089, 6X1, 3T3 и двобојните 2ND, 2ST, 2SV, 2SU.

CHIC XTRA

(Дополнително опремување над ниво CHIC)

Бензин и хибрид

НАДВОРЕШНОСТ

 • LED предни фарови
 • LED светла за магла
 • Машински обработени бандаши од лесна легура со димензија на пневматици 195/55R16

ВНАТРЕШНОСТ

 • Амбиентно осветлување
 • Безконтактно заклучување/отклучување
 • Стартување на моторот со копче

АУДИО, КОМУНИКАЦИИ И ИНФОРМАЦИИ

 • Дигитален брзиномер

Достапни бои 040, 1F7, 1G3, 209, 8W2, 8W7, 089, 6X1, 3T3 и двобојните 2ND, 2ST, 2SV, 2SU.

 

Спецификации


 

Технички карактеристики ХИБРИД
1.5 l TNGA
e-CVT
БЕНЗИН
1.0 l VVT-i
5 M/T
БЕНЗИН
1.5 l TNGA
6 M/T
БЕНЗИН
1.5 l TNGA
M/D S
Број на цилиндри на моторите 3 3 3 3
Зафатнина на мотор (cmᶾ) 1490 998 1490 1490
Од на клипот (mm/mm) 80.5 x 97.6 71.0 x 84.0 80.5 x 97.6 80.5 x 97.6
Степен на компресија 14.0:1 11.8:1 14.0:1 14.0:1
Максимална моќност (DIN KS) 92 72 125 125
Максимален вртежен момент (Nm при вртежи/min−1) 120/3600-4800 93/4400 153/4800-5000 153/4800-5000
Максимална моќност на хибр. систем (KS) 116 - - -
Максимална моќност на хибр. систем (kW) 85 - - -
Менувач e-CVT 5M/T 6M/T M/D S
Максимална брзина (km/h) 175 160 180 180
Забрзување 0-100 km/h (секунди) 9.7 14.6 9 10.2
Потрошувачка во комбиниран циклус (l/100km) 3.8-4.9 5.6-5.9 5.3-5.6 5.5-5.7
Потрошувачка при ниска брзина (l/100km) 2.9-3.7 6.3-6.6 7-7.4 7-7.3
Потрошувачка при средна брзина (l/100km) 3.2-3.8 5-5.1 5.1-5.3 5-5.2
Потрошувачка при висока брзина (l/100km) 3.5-4.4 4.8-5.1 4.6-4.8 4.6-4.9
Потрошувачка при многу висока брзина (l/100km) 5.2-6.5 6.4-6.9 5.4-5.7 5.9-6.2
Емисии CO2 комбиниран циклус (g/km) 87-112 127-134 125-131 128-135
Емисии CO2 при ниска брзина (g/km) 66-83 142-149 165-173 165-171
Емисии CO2 при средна брзина (g/km) 67-85 113-117 119-125 117-123
Емисии CO2 при висока брзина (g/km) 79-99 110-115 108-113 109-115
Емисии CO2 при многу висока брзина (g/km) 113-148 145-156 128-134 138-146
Еколошка норма EURO 6 AP EURO 6 AP EURO 6 AP EURO 6 AP
Обем на резервоарот за гориво (литри) 36 42 42 42
Максимално дозволено тежинско оптеретувањ(kg) 2065 2220 2405 2405 / 2435
Максимална дозволена маса на приколка со сопирачки (kg) 450 750 850 850
Максимално дозволена маса на приколка без сопирачки (kg) 450 520 550 550
Предно потпирање Макферсон Макферсон Макферсон Макферсон
Задно потпирање Торзиона оска Торзиона оска Торзиона оска Торзиона оска
Предни сопирачки вентилирачки дискови вентилирачки дискови вентилирачки дискови вентилирачки дискови
Задни сопирачки полни дискови полни дискови полни дискови полни дискови

* Средно ниво на опрема / § Ниво на опрема

 

Галерија