x
x

Auris. Уживајте во пријатното возење.

Новиот Аuris е автомобил кој ќе сакате да го возите секој ден. Тој е  динамичен и примамлив. Внатрешноста е пространа и нуди висок квалитет, интуитивна е и со допадлив дизајн. А можноста за избор меѓу хибриден,бензиски или дизел мотор го прави Auris совршениот автомобил за вас.

Дизајниран да биде посакуван

Вистината за хибридната технологија

Комфор и стил

Auris Touring Sports

Избор на боја

Pure White (040)

Опрема

Совршениот дизајн е во деталите. Новиот Auris блеска со извонредна опрема како што се специјално изработените LED фарови и алуминиумските тркала. И во текот на денот, и во текот на ноќта, Auris е автомобил кој влијае на вашето позитивно расположение.

Во внатрешноста на Auris ќе најдете импресивен дизајн и високо квалитетни материјали. Новиот Toyota Touch 2 дисплеј е прозорец кон светот на забавата, додека новиот TFT екран во боја во инструментална конзола отсликува информации за досегот, навигацијата и аудио системот.

 

TERRA

 • Антиблокирачки с-м за сопирање+ Електорнска распределба на силата на сопирање+ Систем за помош при сопирање (ABS+EBD+BA)
 • Систем за контрола на стабилноста на возилото (VSC)
 • Систем за контрола на влечната сила (TRC)
 • Предно воздушно перниче, возач и совозач
 • Странично воздушно перниче, возач и совозач
 • Заштитни воздушни завеси, напред и назад
 • Воздушно перниче за колена, возач
 • Електрични странични ретровизори со грејачи со вградени трепкачи, во боја на каросерија
 • Аудио контроли на управувачот
 • Радио-CD, MP3 подршка и USB влез со 4 звучници
 • Централна брава со далечинско управување
 • Електрика на предни прозори
 • LED дневни светла
 • Управувач регулиран по височина и длабочина
 • Систем за помош при тргнување на нагорнина (НАС)
 • Мулти-информационен дисплеј (борд комјутер)
 • Автоматска клима
 • Електричен серво управувач
 • Деливи (60:40) задни седишта
 • Гуми 195/65R15 со челични тркала
 • Би-халогени предни фарови ос функција "Follow me home"
 • Bluetooth
 • LED задни светла
 • Резервно тркало за привремена употреба 125/70/17

LUNA

повеќе од TERRA

 • Stop & Start систем (само за моторот 1.2Т CVT)
 • Toyota Touch мултимедијален систем со 7.0" екран чувствителен на допир
 • Камера за помош при паркирање (задна)
 • Предни светла за магла и задни електрични прозори
 • Кожен управувач и менувач
 • Предни седишта со грејачи
 • Лумбална подршка на возачко седиште
 • Потпирач за раце на задните седишта
 • Гуми 205/55R16 со челични тркала
 • 4.2" TFT дисплеј во боја
 • Радио-CD, MP3 подршка и USB влез со 6 звучници
 • Осветлување во штитниците за сонце на предните седишта
 • Хромирани лајсни на предната решетка и задниот браник
 • Темпомат
 

 

Спецификации

auris-2015-specifikacii.jpg

 

ЕКОЛОШКИ ПЕРФОРМАНСИ 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
Потрошувачка на гориво (Важечка регулатива)
Комбиниранахечбек
(l/100 km)караван
5,5
5,6
5,9/5,6
6,1/5,7
5,7
5,7
4,6
4,8
3.6*
3.6*
Градхечбек
(l/100 km)караван
7,0
7,1
7.9/7.3
8.3/8.0
7,2
7,2
5,5
5,7
3.5*
3.6*
Отворенохечбек
(l/100 km)караван
4,7
4,8
4.8/4,6
5.2/5.0
4,9
4,9
4,1
4,3
3.5*
3.5*
Препорачан тип на гориво Безоловен, 95 октани или повеќе Безоловен, 95 октани или повеќе Безоловен, 95 октани или повеќе Безоловен, 95 октани или повеќе Безоловен, 95 октани или повеќе
Резервоар литри 50 50 50 50 45
Carbon dioxide, CO2 (Важечка регулатива)
Kомбиниранохечбек
(g/km)караван
128
130
140/132
140/142
132
132
106
110
82*
83*
Градхечбек
(g/km)караван
162
164
181/168
184/173
166
166
126
130
82*
83*
Отворенохечбек
(litres/100 km)караван
108
111
113/106
114/109
112
112
95
98
81*
82*
Емисија на издувни гасови (EU директива 715/2007 последно модифицирана со директива EC2015/45W)
Ниво на емисија на издувни гасови Euro 6W Euro 6W Euro 6W Euro 6W Euro 6W
Carbon Monoxide, CO (mg/km) 251.0 355/232 196.8 108.2 182.3
Hydrocarbons, THC (mg/km) 36.0 36/28 32.0 25.7 36.6
Hydrocarbons, NMHC (mg/km) 33.9 32.8/24.2 27.4 21.5 33.2
Nitrogen Oxides, NOx (mg/km) 79.0 76/73 39.4 31.7 5.8
Hydrocarbons, THC &
Nitrogen Oxides, NOx (mg/km)
- - - - -
Particulates, PM (mg/km) - - - - -
Бучавост (Важечка регулатива)
dB(A) 73 73 71 70 71/74 (TS)

Потрошувачката на гориво и емисија на CO2 се мери во контролирана средина, во согласност со барањата на Европските закони публикувани од Европската комисија.
Вредностите на потрошувачката на гориво и емисијата на CО2 од вашето возило може да варираат во однос на горе презентираните.
Стилот на возење како и други фактори (како што се условите на патот, прометот на возила, состојбата на возилото, инсталираната опрема, товар, број на патници ....) играат улога во утврдување на портошувачката на гориво и емисијата на CO2.

 

МОТОРИ 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT       M/D S
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
Број на цилиндри 4 цилиндри, во линија 4 цилиндри, во линија 4 цилиндри, во линија 4 цилиндри, во линија 4 цилиндри, во линија
Вентилски механизам 16 вентили DOHC со Dual VVT-I 16 вентили DOHC со Valvematic 16 вентили DOHC со Dual VVT-IW 16 вентили DOHC со Dual VVT-IW 16 вентили DOHC Dual VVT-I
Систем за гориво Електронско вбризгување Електронско вбризгување Електронско вбризгување Електронско вбризгување Директно вбризгување
Зафатнина(cc) 1329 1598 1197 1197 1798
Внатрешен пречник и од (mm x mm) 72.5 x 80.5 80.5 x 78.5 71.5 х 74.5 71.5 х 74.5 80.5 x 88.3
Компресија 11.5:1 10.7:1 10.0:1 10.0:1 13.0:1
Максимална моќност (KW/rpm) 99 DIN hp (73/6000) 132 (97/6400) 116 116 99 (73/5200)
Максимален вртежен момент (Nm/rpm) 128/3800-3800 160/4400-4400 185/1500-4000 185/1500-4000 142/4000-4000
Општа максимална моќност на хибридниот систем - - - - 136 к.с

 

Електромотор Бaтерија
Тип Перманентен магнет А/С синхронизиран мотор Tип Никел метал хидрид
Максимален аутпут (KW) 60 Номинален напон (V) 201.6
Максимален вртежен момент (NM) 207 Број на батериски модули 28
Максимална волтажа (V) 650 Капацитет на батеријата (3HR) Aмр/h 6.5

 

ПЕРФОРМАНСИ 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT       M/D S
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
Максимална брзинахечбек
(km/h)караван
175
175
200
195
200
195
195 180
175
0-100 km/h (sek)хечбек
караван
12,6
13,2
10,0
10,5
10,1
10,4
10,5 10,9
11,2
Коефициент на хечбек
аеродинамичносткараван
0,28
0,29
0,28
0,29
0,29
0,30
0,29 0,28
0,29

HB = Hatchback TS = Touring Sports M/T = Manual transmission M/D S = Multidrive S e-CVT = electronically controlled Continuously Variable Transmission
* Style. § Active. ◊ Live.

 

СУСПЕНЗИЈА 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
Предна Независно, тип MacPherson Независно, тип MacPherson Независно, тип MacPherson Независно, тип MacPherson Независно, тип MacPherson
Задна Торзиона оска Двоен јадец Двоен јадец Двоен јадец Двоен јадец

 

СОПИРАЧКИ 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
Предни Дискови Дискови Дискови Дискови Вентилирани дискови
Задни Дискови Дискови Дискови Дискови Дискови

 

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖЕН ПРОСТОР (во литри) 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
хечбек/караван
Волумен на багажен простор (до багажната покривка) 360/672 360/672 360/672 360/672 360/672
Волумен на багажен простор, до таванот, со исправени задни седишта 428/530 428/530 428/530 428/530 428/530
Волумен на багажен простор, до таванот, со спуштени задни седишта 1192/1658 1192/1658 1192/1658 1192/1658 1192/1658
Волумен со подигнати 5 седишта, до висина на седиштата 360/530 360/530 360/530 360/530 360/530
Волумен со подигнати 5 седишта, до висина на таванот 435/672 435/672 435/672 435/672 435/672
Волумен со подигнати 2 седишта, до висина на седиштата 790/1029 790/1029 790/1029 790/1029 790/1029
Волумен со подигнати 2 седишта, до висина на таванот 1658/1199 1658/1199 1658/1199 1658/1199 1658/1199

 

НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
хечбек/караван
Должина (mm) 4330/4595
Ширина (mm) 1760
Висина (mm) 1475/1485
Преден трап 1535/1525 (15" тркала)/1515 (17" тркала)
Заден трап 1535 или 1525 (15" тркала)/1525 или 1515 (16" тркала)/1515 или 1505 (17" тркала)

 

DIMENSIONS AND WEIGHTS 1.33 Dual VVT-I
6 M/T
1.6 Valvematic
6 MT/CVT
1.2 Turbo бензин
6 М/T
1.2 Turbo бензин
CVT
1.8 бензин хибрид
е-CVT
хечбек/караван
Растојание од преден браник до осовина (mm) 955
Растојание од заден браник до осовина (mm) 775/1040
Меѓуосќино растојание (mm) 2600
Радиус на вртење (m) 5.2/5.4*
Должина (mm) 1830
Ширина (mm) 1485
Висина (mm) 1180
Вкупна должина на багажен простор со исправени задни седишта 860/1115
Вкупна ширина на багажен простор 1350/1452
Вкупна висина на багажен простор 875/890
Вкупна должина на багажен простор со спуштени задни седишта 1395/1650
Волумен на багажен простор со исправени задни седишта 360/672
Вкупна тежина на возило (kg) 1735 1830 1820/1850 1845 1815/1840/1815/1865
Тежина на празно возило (kg) 1210 1270 1190-1400 1205-1375 1310-1465

 

ПНЕВМАТИЦИ И ТРКАЛА Terra Luna Sol Light Fancy Chic
15" челични тркала со наплатки - - - - -
16" челични тркала со наплатки - - - - -
15" алуминиумски фелни (5 двојни краци) - - - - -
16" алуминиумски фелни (5 двојни краци) - - - - -
17" алуминиумски фелни (5 двојни краци) - - - -
Сет за репарирање - - - - -
Резервна гума -

Галерија